Hyttene har god standard. De har to og tre soverom, bad m/dusj/wc, oppholdsrom m/TV og fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin.

Totalt er det seks hytter på ca. 50-60 kvm med høy standard inkl. peis.

Skogli

Skogli er en hytte med 3 soverom plass for 6-8 pers. På 2 av soverommene er det såkalte familiekøyer (bred seng nede og smal oppe). Det tredje rommet har 2 køyesenger (4 soveplasser). Bad med dusj/WC, varmekabler i golvet. Stua har åpen løsning, kjøkkenkrok, spisekrok og salong. Kjøkkenkroken er bra utstyrt med kopper og kar, kaffetrakter, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Spisekroken har benk, bord og stoler. Foran salongen er det TV og peis for en hyggelig kveldskos.

Les mer om denne hytta

Toppen

Toppen har 2 soverom, plass for 4-6 pers. Det ene har dobbeltseng (+ en køye over). Det andre har en familiekøye. Stua har bra utstyrt kjøkkenkrok med bl.a. komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Spisekrok med bord, benk og stoler. Salong med TV og peis. Her kan en familie hygge seg.

Les mer om denne hytta

Hellinga

Hellinga er en tømret hytte som har 2 soverom + hems, samt stue med intim atmosfære, samme utstyr som på Knausen. Hytta har 2 soverom med familiekøye + sovehems med madrasser på govet.

Les mer om denne hytta

Knausen

Knausen er en tømret hytte som har 2 soverom + hems, samt romslig stue med kjøkkenkrok spisekrok og salong. Kjøkkenet er bra utstyrt med kopper og kar, kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det ene soverommet har dobbeltseng, det andre har familiekøye og det er en sovehems med madrasser på golvet.

Les mer om denne hytta

Eldhuset

Eldhuset er det huset på garden som ble brukt til baking, slakting og matlaging. I sene høstkvelder ble det reparert diverse håndredskaper så alt var klappet og klart til sommeren, for da var det en hektisk tid med våronn og høsting av markens grøde. Eldhuset ble bygget for ca 240 år siden.

Les mer om denne hytta

Sommarsfjøset

Vår minste, men kanskje mest spesielle hytte er:»Sommarsfjøset». Når man dro til fjells med dyrene om sommeren, hadde en alltid igjen en ku, slik at folkene på gården kunne få fersk melk hver dag. I tillegg til kua hadde de en kalv og en gris. Grisen var også svært viktig i en tid alle ressurser måtte nyttes. Grisen spiste restene etter husholdningen. Nå har du muligheten til å overnatte i «Sommarsfjøset».

Les mer om denne hytta

Om oss

 

Jeg, Merethe, er den som har ansvaret for den daglige driften her på gården. Dagen starter kl 05:30 og jeg er sjelden i seng før midnatt. Det er noen hektiske dager, men ingen dag er lik den forrige.

Her har gjestene lov til å delta i gårdsdriften, og det er alltid spennende og hilse på de andre dyrene på gården.

Ta kontakt!

 

Telefon: +47 993 94 436
 
Epost: merethe@skarsmoen.no
Webside: www.skarsmoen.no

Adresse:
Kongsvegen 1091
N-2635 TRETTEN
Norge